Praktijk Centrum Sport & Golf - Over ons

Over ons

Praktijk Centrum Sport & Golf (PCSG) is specialist in cursussen voor onderhoud en beheer van sportvelden en golfbanen. De doelgroep varieert van uitvoerende medewerkers tot en met senioradviseurs van cultuurtechnische adviesbureaus en vrijwilligers. De meeste cursussen worden verzorgd op een sportcomplex of golfbaan, met de praktijk onder handbereik. Een enkele keer wordt gebruik gemaakt van de centrale locatie in Apeldoorn.

Praktijk Centrum Sport & Golf is het resultaat van samenwerking tussen Ernst Bos en Praktijk Centrum Bomen. Als oud collega’s delen wij de gedrevenheid om vakkennis en vaardigheden door te geven aan toekomstige praktijkspecialisten.

Het aanbod bestaat uit in company-maatwerk, eendaagse thema-cursussen en meerdaagse cursussen. Door beperkte inzet van gastdocenten is het mogelijk om de verschillende aspecten in samenhang te behandelen en eventueel terug te komen op lastige onderwerpen.

In 2018 heeft Praktijkcentrum Sport & Golf een grote bijdrage geleverd aan de vakinhoud van het Keuzedeel Sport en Golf.

In 2019 heeft Ernst Bos in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur een Waterstaat de Handreiking Pesticidenvrij Sportgrasbeheer geschreven. De inhoud hiervan is een must voor hoogwaardige chemievrije en klimaatbestendige grassportvelden. De inhoud is vanzelfsprekend verwerkt in het cursus aanbod van Praktijkcentrum Sport & Golf.

Het PC Sport & Golf team

Ernst Bos

Vanaf 1991 is Ernst Bos intensief betrokken geweest bij de ontwikkeling en uitvoering van opleidingen tot Terreinmeester, Sportveldbeheerder en (hoofd)Greenkeeper. Daarvoor was hij o.a. beheerder van een aantal gemeentelijke sportcomplexen. Vanaf 2005 is Ernst actief als onafhankelijk adviseur sportvelden en golfbanen, sinds 2014 vanuit een eigen bedrijf. In de loop der jaren heeft hij veel over het vak geschreven, waaronder het standaardwerk ‘Grasvelden- achtergronden bij aanleg, onderhoud en beheer’ en recent de factsheets ‘Duurzaam Golfbaanbeheer’ voor de Golfalliantie. Het zeer diverse advieswerk in Nederland en Vlaanderen is een belangrijke bron voor de actuele thema’s die tijdens de cursussen aan bod komen.

Constance Flohr

De cursusadministratie wordt hoofdzakelijk verzorgd door Constance. Ze heeft het grootste deel van haar carrière gewerkt bij diverse opleiders en gebruikt deze ervaring nu voor PCbomen en PC Sport & Golf. Het persoonlijke contact met cursisten vindt ze het belangrijkste aspect van haar functie. Vertrouwende op een goede administratieve afhandeling moet de cursist zich kunnen concentreren op de cursus.

Mischa Aniba

Mischa is het aanspreekpunt voor het organiseren van opleidingstrajecten en incompany-cursussen. Samen met de klant werkt ze aan een gerichte oplossing voor de (cursus)vraag en vertaalt dit naar een concrete offerte. Met haar saleservaring in de groene opleidingsbranche is ze een waardevolle kracht voor zowel PCbomen en PC Sport & Golf als de klanten.

Willem Anton van Put

Samen met Mischa en Constance werkt Willem Anton aan de organisatie van alle cursussen. Door zijn ervaring bij een vliegschool heeft hij de precisie om alles tot in de puntjes te organiseren en daar waar nodig snel te anticiperen met oplossingen voor de klanten van PCbomen en PC Sport & Golf. Als officemanager zorgt hij ervoor dat de instructeurs zich volledig kunnen richten op de cursussen.

Praktijcentrum S&G Logo DEF CMYK

Telefoonnummer:

+31 (0)6 538 917 86

Bezoekadres

Asselsestraat 328 B
7312 TR, Apeldoorn

E-mail